
חוסר סימטריה בין שתי הרגליים, כלומר מצב שבו אחת מהרגליים ארוכה יותר מהשנייה, עלול להקשות מאוד על ההליכה ואפילו על העמידה והיציבה. בעזרת מדרסים ניתן להגביה את הרגל הקצרה יותר, וכך לפתור את הבעיה. שימוש נוסף במדרסים למטרה זו הוא על-מנת להוסיף גובה לשתי הרגליים במקביל וכך להקנות לאדם נוכחות מחמיאה יותר מבחינתו.
מדרסים פנימיים או חיצוניים?
כשהמטרה היא ליצור בעזרת מדרסים הגבהה, בין אם לאחת הרגליים ובין אם לשתיהן, יש שתי אפשרויות לעשות זאת: מדרסים פנימיים ומדרסים חיצוניים.
מדרסים פנימיים מונחים בתוך הנעל ולכן הם לא נראים ולא מורגשים (פרט ע"י האדם עצמו, כמובן, שזוכה לתוספת המבוקשת). מדרסים חיצוניים מתחברים לנעל בחלקה התחתון ובהם כן ניתן להבחין. באופן טבעי ההעדפה היא לאופציה הראשונה, וכשהמשימה מופקדת בידי אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים כך אכן יהיה בחלק גדול מהמקרים – ורק כשהדבר בלתי אפשרי מבחינה טכנית ייעשה שימוש במדרסים חיצוניים להגבהה.
על מה חשוב להקפיד כשיוצרים עם מדרסים הגבהה לרגל קצרה?
הפרמטר המשמעותי ביותר כשיוצרים עם מדרסים הגבהה לרגל קצרה, או לשתי הרגליים כשמדובר באדם שמבקש להיראות גבוה יותר וכך לחזק את הדימוי העצמי, הוא דיוק. חשוב להבין שהבדל בין גובה שתי הרגליים, גם אם הוא מזערי ומדובר בהפרש של 2-3 מ"מ בלבד, עלול לערער את היציבה.
יציבה לקויה מובילה תוך זמן קצר במקרים רבים לכאבי ברכיים וגב, עקב המנח הלא טבעי של הגוף, ועוד סכנה היא נפילות כואבות. בהתאם חשוב לוודא שייצור המדרסים מבוצע ע"י מומחים עם ניסיון רב בכך.
מהו הגובה המרבי של מדרסים להגבהה ולאילו נעליים הם מתאימים?
ההשתכללות בתחום גורמת לכך שכיום ניתן לייצר בעזרת מדרסים הגבהה גם של סנטימטרים רבים, וזאת מבלי לפגוע בנוחות וביציבות. מדרסים של 3 ס"מ, 5 ס"מ ואפילו 9 ס"מ הם מוצרים נפוצים, ולמעשה אפשר להגיע גם למדרסים גבוהים יותר. מומלץ להעדיף מדרסים ממספר שכבות של חומרים שונים קלי משקל ובעלי יכולת לספוג זעזועים. את המדרסים ניתן להוסיף לכל סוגי הנעליים, כולל נעלי הליכה, נעלי ספורט, נעליים אלגנטיות ועוד.